functionarea-routerului-cnc

Cum Funcționează un Router CNC?

Ce este tehnologia CNC şi care sunt beneficiile ei comparativ cu maşinăriile manuale?

Tehnologia CNC nu este foarte complicată, routerul este o unealtă controlată de un computer. Devine mai complicată atunci când iei în considerare cum controlează computerul acest router.

CNC = Computer Numerical Control.

Cum funcționează un Router CNC?

Un mecanism computerizat citeşte instrucţiunile şi controlează unealta / routerul. Controlul numeric este un set detaliat de instrucţiuni care dictează maşinii ce model să urmeze şi ce operaţii să facă.

Iniţial, routrele CNC au fost proiectate pentru prelucrarea metalului, abia după au fost adaptate pentru alte materiale precum: lemn, lână, plastic, etc. Toate aceste maşinării au anumite lucruri în comun:

  • Un program (instrucţiuni)
  • Un controller
  • O unealtă de realizare

Routerele pentru lemn diferă de cele pentru prelucrarea metalului deoarece nu sunt supuse aceleiaşi forţe şi vibraţie. Routerele CNC de prelucrare a lemnului se rotesc mai rapid (până la 24.000 de rotaţii pe minut) şi au mese de lucru mai mari (până la 5’x20’).

Acestea utilizează piese mai mici şi lucrează la viteze mari de prelucrare de până la 30m pe minut, astfel comenzile dumneavoastră vor fi întotdeauna gata la timp.

Routerul CNC folosit de către noi are o suprafata utilă de lucru de 2000 x 3000 mm.

O altă diferenţa este faptul că nu are nevoie de aceeaşi precizie ca şi routerul pentru metal. De obicei metalul necesită o precizie mult mai mare decât lemnul.

Routerele CNC, la început, au fost utilizate în industria aerospaţială pentru a tăia modele/ şabloane complexe din aluminiu.

Până în anii 80’ routerele CNC erau deja utilizate pentru diferite prelucrări din industria lemnului.

Funcționarea unui router CNC – Video

Contactati-ne pentru orice proiect de mobilier aveti, putem realiza la comanda absolut orice piesa de la proiecte mici la proiecte HORECA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Incercam sa raspundem in maxim 48 de ore lucratoare la orice cerere, lucram cu clienti din toata tara cat si din afara ei, indiferent de valoarea proiectului. Va rugam sa ne contactati folosind formularul de contact sau la numarul de telefon afisat.  • Adresa fabricii: strada Câmpina nr 62 400635 Cluj, Cluj-Napoca România

×