flexibilitatea-prelucrarii-cnc

Flexibilitatea Prelucrării CNC

Un beneficiu deţinut de majoritatea tipurilor de routere este flexibilitatea acestor. Din moment ce aceste maşini sunt controlate computerizat, crearea unei piese noi e la fel de uşoară că încărcarea unui nou program. Acest lucru duce la un alt beneficiu: comutarea rapidă.

Având în vedere că routerele CNC pentru prelucrare de lemn sunt foarte uşor de setat, iar numărul programelor compatibile este mare, ele permit schimbarea/ setarea modelului foarte rapid.

În trecut, numărul maşinilor necesare pentru producerea pieselor din lemn era seminificativ mai mare. Datorită routerelor CNC care permit realizarea mai multor tipuri de piese, într-o cantitate mai mare, numărul maşinilor necesare a scăzut drastic.

Mai puţin timp petrecut între centrele de manufacturare duce la producție mai rapidă şi mai numeroasă.

Timpul de manufacturare

Timpul de producţie duce la un alt beneficiu: reducerea stocurilor. Acest lucru este foarte important deoarece este o modalitate bună de reducere a costurilor şi a pierderilor.

Piesele sunt produse atunci când este nevoie de ele fără a mai fi necesară depozitarea acestora pe termen lung.

Routerele CNC nu iau pauze chiar dacă operatorii lor o fac. Operatorul poate seta maşina să producă şi când el nu este prezent. De exemplu, o companie poate programa routerul să graveze piese atunci când nu este supravegheată, astfel nu se iroseşte timp şi se creează profit extra pentru compania respectivă şi clienţii se pot bucura de produsul final mai repede.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Incercam sa raspundem in maxim 48 de ore lucratoare la orice cerere, lucram cu clienti din toata tara cat si din afara ei, indiferent de valoarea proiectului. Va rugam sa ne contactati folosind formularul de contact sau la numarul de telefon afisat.  • Adresa fabricii: strada Câmpina nr 62 400635 Cluj, Cluj-Napoca România

×